Numele meu este Ada-Petra Mirza, am 17 ani si traiesc fiecare clipa prin muzica. Am inceput de mica pe acest drum,mostenind pasiunea si talentul de la tatal meu care este solist vocal cu o cariera de peste 36 ani. Totul a inceput prin septembrie 2010, cand parintii mei au luat hotararea ca eu sa invat la Colegiul de Arte din Baia Mare.

Aveam 7 ani..si imi aduc aminte perfect cate emotii aveam la examenul la muzica..In cele din urma am aflat ca am fost admisa la Pian principal, iar pana in clasa a VIII-a am studiat pianul ca instrument principal si oboiul ca intstrument secundar

In clasa a VIII-a..incepeam sa imi aud colegii vorbind despre liceele la care vor sa mearga, iar in mintea mea se producea o confuzie pentru ca nu stiam ce voiam sa fac..o parte din mine isi dorea sa ramana intr-un colegiu de arte, sa studieze muzica, iar cealalta parte voia sa incerce un liceu normal,fara vre-un profil special..Pana cand, mi-a venit brusc ideea sa incerc sa dau admitere pentru sectia de Canto Clasic.. Parintii mei , erau ingrijorati si confuzi as putea spune..deoarece ei nu ma auzisera niciodata cantand, mai ales muzica ,clasica .. Dar cu ajutorul si sprijinul lor si bineinteles cu rabdarea si sprijinul doamnei profesoare Cristina Cozma, am reusit sa intru la sectia Canto Clasic cu nota 10 la Canto si 9,89 la proba de Teorie.

Dupa multe peripetii, drumul meu a inceput sa se contureze,iar din cateva linii trase pe o foaie alba , incepea usor sa se observe o schita a unui frumos tablou.
Sunt o Mezzo-Soprana, care a participat la multe concursuri Nationale,si chiar si internationale . Am avut onoarea sa o cunosc pe minunata Soprana Felicia Filip, in urma participarii mele la concursul national ‘’Crai Nou’’- Brasov unde de asemenea am castigat locul 1 ,si am avut placerea de a canta in Gala Laureatilor.

Am avut onoarea sa cant cu orchestra Conservatorului Clujean ‘’Gheorghe Dima’’, in cadrul spectacolului ‘’Gradus ad Parnassum’’.

Si nu in ultimul rand, am avut placerea sa cant intr-un minunat spectacol numit ‘’Balul comunitatii Aradene’’, unde ..cu multa munca am reusit sa ies putin din zona mea de confort si sa interpretez cu mult drag piese celebre din musical-uri precum ‘’Fantoma de la opera’’ sau ‘’Cats’’.

O alta pasiune de a mea , este Actoria. Imi place ideea de a fi altcineva pentru cateva ore, dar totusi sa ai puterea sa introduci din trasaturile tale unui personaj.
Pentru mine muzica si teatrul inseamna mult mai mult decat acele cateva minute de pe scena. Prin ele inteleg, iubire, daruire, pasiune, de la prima repetitie, pana la ultimele aplauze.

Pe viitor imi doresc sa pot sa fac oameni fericiti. Este cea mai mare satisfactie pentru mine.