Împreună putem schimba destine!

Balul Comunității Arădene a devenit un eveniment de tradiție în peisajul filantropic al județului Arad. Tematica ediției din acest an: Aradul de ieri, Aradul de azi este un concept arădean în premieră ce își propune să evidențieze contribuțiile și aspirațiile înalte ale unor nume de rezonanță locală care, de-a lungul timpului s-au făcut remarcate într-un context național sau internațional. Un fusion influențat cu precădere de interbelic și contemporan. Remarcabil prin eleganță – Palatul Cultural – s-a transformat, începând cu orele 18,00, într-un cadru al mulțumirii pentru trecut și al fascinației pentru prezent.

Balul Comunității Arădene a fost marcat de o serie de momente denumite generic Iubește și dăruiește premierea celor 200 de elevi olimpici arădeni care prin dăruire, seriozitate și pasiune au obținut rezultate excepționale în domenii precum: științe, limbă și comunicare, arte, sport etc și elevi care provin din medii sociale vulnerabile dar care au obținut rezultate foarte bune la învățătură (media generală peste 9,00). Pentru cea mai bună performanță anuală obținută de elevii arădeni la învățătură, artă, cultură și sport Ambasadorul Franței în funcțiune în România acordă, începând cu ediția din 2019, un premiu special intitulat Prix d’excellence de l’Ambassade de France en Roumanie. Nu au fost uitați voluntarii și medicii de familie implicați în proiectul Împreună Salvăm Vieți precum și arădenii care au avut rezultate remarcabile în carieră.

darArt – concept artistic de entertainment. Un proiect cu și pentru arădeni.

Părțile artistice ale evenimentului sunt concepute să evidenţieze talentele tinerilor de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, Arad, a trupei de dans X Style din cadrul Asociației Doma Art Style și a studenţilor de la Facultatea de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timişoara.

 Orchestra simfonică și Corul academic ale Filarmonicii Arad, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu, continuă ideea muzicală lansată la ediția din anul 2021, cu un proiect ce îmbină muzica clasică cu muzica rock sub denumirea sugestivă, Cargo-Clasic.

 Alături de formația Cargo, Orchestra Filarmonicii, Corul academic si elevii Colegiului de Arte, ,,Sabin Drăgoi” din Arad, au interpretat piese muzicale din repertoriul național și internaţional.

Vă mulțumim că împreună reușim să schimbăm destine, la Balul Comunității Arădene!