Salut, sunt Sara Gheorghe si sunt pasionata de percutie, pe care o studiez deja de 7 ani la Arad. Obisnuiesc sa cant la marimba, cu patru bete, si sa particip la spectacole ca solista, acompaniata fie de orchestra de camera a Filarmonicii din Arad, fie de membrii formatiei mele. Interpretez piese clasice, jazz, tango, vals si alte genuri. Am un repertoriu si pentru evenimente culturale, unde cant piese scrise pentru marimba, fara acompaniament.

Am participat ca solista la evenimente de diferite facturi si cu public mai mic sau mai mare, cum ar fi lansari de carte, spectacole in aer liber, concerte pentru marimba si orchestra, spectacole cu muzica jazz sau evergreen, atat la Arad, cat si in alte orase din tara si strainatate, unele fiind chiar importante capitale ale Europei (Budapesta, Berlin, Viena, Praga).

Am si piese scrise pentru multipercutie (diferite tobe si alte instrumente inedite de percutie), pe care obisnuiesc sa le prezint cu ajutorul unor efecte scenice deosebite, ca jocuri de lumini, fum sau imagini suprapuse. De asemenea, am invatat de la Viena, unde studiez de doi ani, diferite tehnici folosite de armatele mari ale lumii si cunoscute sub denumirea de tobe de mars

Ele se executa pe toba mica si constituie un spectacol de virtuozitate, viteza, ritm si precizie. Piesele mele sunt foarte variate, din culturile dominante ale lumii si din genuri foarte diferite.

Aparitiile mele pe scena sunt inedite si imi place sa includ si elemente de surpriza, cat si sa imi folosesc creativitatea atunci cand interpretez piese cunoscute si indragite de public. Imi place sa-mi las amprenta personala asupra fiecarei piese si s-o prezint intr-o forma care sa-i placa publicului contemporan, indiferent de varsta.

Imi propun sa creez intotdeauna o stare de bine in randul spectatorilor si sa ii fac pe cei din public sa simta muzica asa cum o simt eu – un vehicol cu ajutorul caruia putem calatori in timp si spatiu si putem sa ne descatusam si sa visam.